Tadıyla Kendisinde Hayranlık Bırakan Yepyeni Bir Çikolata: Ruby Çikolata

shutterstock_1328375771

Âşık olduğumuzda beynimizin phenylethylamin ürettiğini ve bu maddenin çikolatanın içinde de olduğunu biliyor muydunuz?

O zaman sıkı durun, sizleri bu kimyasalın içine bir batırıp bir çıkaracağız.

giphy

Duyduk duymadık demeyin, karşınızda çikolata âleminin yeni üyesi.

Hem tadı hem rengi bambaşka olan Ruby Çikolata!

shutterstock_1169831191

Çikolatanın mutlulukla bir ilgisinin olduğunun yüzde yüz kanıtlanmış hâli olan Ruby çikolata yepyeni bir icat, yepyeni bir tat.

Kendisi ile ilgili son zamanlarda çıkan her habere heyecanlanmamak elde değil.

Yeni bir çikolata çeşidi çıkacak, nasıl heyecanlanmayalım öyle değil mi? 🙂

Sözü fazla uzatmadan kendisinin bu yeni ve tatlı hikâyesini sizlere aktaralım.

🍫  Çikolata Âleminin Yeni Tadı

En son 80 yıl önce tanıtılan üçüncü çikolata olarak bilinen beyaz çikolata gibi Ruby çikolata da kendisini geçtiğimiz yıl bizlerle tanıştırdı.

shutterstock_1168531441

Sütlü, bitter ve beyaz çikolatadan sonra dördüncüsü olarak tanıştığımız Ruby, bilim insanlarının 13 yıllık bir çalışmasının sonucunda ortaya çıkmış.

🍫  Tadı Gibi Rengi de Tatlış

Pembe rengiyle dikkatleri üstüne çeken Ruby çikolata, adını “Ruby” adlı kahve çekirdeğinden alırken, rengini de yine bu maddeden alıyor.

ruby_chocolate_with_cocoa_2

Yani gıda boyasından üretiliyor gibi söylentiler kulağınıza gelirse, aldırmayın.

Çünkü kahve çekirdeğinin içinde bulunan pigmentler, Ruby’e kendisini daha da tatlı yapan pembe rengini veriyor. Ancak yine de Ruby ile üretilen çikolatanın tam olarak bileşeni bilinmiyor.

🍫  İsviçre Yine Yaptı Yapacağını

Peki, bu çikolata nasıl ortaya çıktı?

Bu heyecan verici tat, 13 yıllık bir AR-GE’nin bizlere armağanı.

Ruby, Fransa ve Belçika’da yer alan İsviçre merkezli Barry Callebaut ve Jacobs University işbirliğindeki çalışmalarla keşfedildi.

shutterstock_1328375798

Firma yöneticileri bu türü 2017 yılının eylül ayında ilk kez piyasaya sunduklarında, “yoğun duygusal haz” olarak tanıttılar.

Piyasaya sürülmesinden sonra ürün hâline getirilmesi için 1 yıl daha beklemede kaldık…

🍫  Ruby Çikolata Artık Türkiye’de !

Nihayet güzel haber 2018 yılının ortalarında geldi ve meşhur çikolata Magnum aracılığıyla Türkiye’de piyasaya sürüldü.

San-Churro-Ruby-Tasting-925x425

Magnum yenilikçi hareketiyle, Ruby çikolata ile üretilen dondurma ile bizleri buluşturdu.

Ruby’nin keşfini gerçekleştiren Barre Callebaut firmasının çikolata şefi Martin Diez, çikolatanın lansman gününde Ruby ile ilgili bilgiler verdi.

🍫  Çikolata Demeye Bin Şahit İster…

Ünlü çikolata gurmesi Angus Kennedy, Ruby çikolatanın tadını şu sözlerle ifade ediyor: “ Önce ağzınıza biraz beyaz çikolata alın. Yutmadan önce birkaç ahududuyu da ağzınıza atın. Ardından da biraz sütlü çikolata alın. Ağzınızda karıştırın ve yutun. İşte Ruby çikolatanın tadı böyle bir şey. Hafif ahududu tadı esintili, beyaz çikolatamsı bir tat…”

Muhteşem demenin az kaldığı lezzetiyle, tadı kadar rengi de mükemmel olan bu çikolatayı sizler için tattık.

Dedikleri kadar varmış…

giphy (1)

Böğürtlenin damakta bıraktığı meyvemsi ekşi tat ile çikolatanın tatlılığındaki zıt güzellikteki lezzetin buluştuğu bu çikolatayı kesinlikle deneyimlemelisiniz.

Şimdilik Magnum’un ürettiği dondurma aracılığıyla tadabileceğiniz Ruby çikolata, sanıyoruz ki yakında piyasalardaki yerini alacaktır.

Bahar aylarınıza ve yaz mevsiminize neşe katacak bu tadı kaçırmayın.

İlerde, bizim zamanımızda üretilen Ruby Çikolata… ile başlayacak çok cümleniz olacağından eminiz. Bu tarihi, lezzetli keşfe tanıklık edebilmek bile çok tatlı. 🙂

Hazır çikolatadan lafı açmışken, tatlı isimleri konusunda bilginizi sınadığımız teste de davetlisiniz! 🙂

Yorum yapmak ister misin? :)