Mutluluğun 4 Adımda Tarifi: Çikolatalı Mus (Mousse au Chocolat)

shutterstock_248119738

Çikolatanın mutlulukla bir ilgisi olmalı” sözünün anlam bulduğu çikolatalı mus, Fransız mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi.

İsmi kadar tadı da bir o kadar ilginç olan bu tatlıya çikolata sevenler bayılacak, yaz diyetinde olanlar ise bizlere birazcık kızacak. 🙂

Yumuşacık tadı ve köpük kıvamıyla tadı damaklarda kalacak çikolatalı mus tarifini sizler için hazırladık.

giphy (1)

E hadi o zaman kökleri Fransa’ya kadar uzanan, tadı tüy kadar hafif olan ve sadece 15 dakikanızı alacak çikolatalı musun yapımına başlayalım!

Malzemeler:

240 gram bitter çikolata

1/3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

1/8 çay kaşığı tuz

2 yumurta sarısı

4 yumurta akı

200 ml soğuk krema

Malzemelerimizi hazırladıysak, hazırlama süresi yalnızca 15 dakika olan tatlımızın yapılışına geçelim.

Yapılışı:

1. Bitter Çikolata Mucizesini Mus’a Ekleyin

İlk olarak bitter çikolatanızı eritme kabında eritin ve soğumaya bırakın. Bu müthiş tat soğuya dursun, siz yumurta sarılarını bir kaba alın ve çırpmaya başlayın.

giphy

2. Süt, Şeker ve Çikolatanın Muhteşem Uyumu

Süt ve şekeri kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırın. Sürekli karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin.

Elde ettiğiniz sütlü karışımı, ilk adımda elde ettiğiniz çikolataya ekleyin.

3. Dikkat Püf Nokta!

Her tatlı tarifinde olduğu gibi, çikolatalı musun da bir püf noktası var elbette.

Bu tatlımızın köpük kıvamına gelmesini sağlayabilmek için bu adımda yumurta aklarını çok yüksek bir devirde çırpmanız gerekecek.

giphy (2)

Yumurta aklarını bir benmari kabına koyup hızlıca çırpmaya başlayın.

Çırpın Çırpın Karıştırın, Kendinizi Onla Yarıştırın…

Yumurta akları, vücut ısısına gelene kadar bu işlemi devam ettirin.

İstediğiniz kıvama gelen yumurta aklarını benmari kabından alıp içine tuz ekleyerek katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Elde ettiğiniz yumurta aklarını, çikolatalı karışıma ekleyerek yavaş yavaş yedirin.

Buzlukta soğuttunuz karıştırma kabına kremayı koyun ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bu karışımı da çikolatalı karışıma ekleyin.

4. İşin En Keyifli Kısmı: Çikolatalı Musu Süslemek

Elde ettiğiniz Çikolatalı musu buzdolabında 2 saat bekletin.

Bu muhteşem tatlımız soğurken, siz taze meyvelerinizi hazırlamaya başlayın.

Çünkü bizce bu işin en keyifli kısmı, çikolatalı musunuzu süslemek.

Şimdiden afiyet olsun. 🙂

BONUS: Muhteşem tatlarının yanında, birbirinden ilginç hikâyeleri de barındıran diğer enfes tatlı tariflerimiz arasında yer verdiğimiz makaronun 7 adımlı tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum yapmak ister misin? :)