EĞLENCE

İtalyan Asıllı Fransız Tatlısı: 7 Adımda Muhteşem Makaron Tarifi

Evde kolaylıkla hazırlayıp sevdiklerinizin gönlünü fethedebileceğiniz İtalyan asıllı Fransız tatlısı makaronun tarifi burada!
shutterstock_1098159905

Muhteşem makaron tarifini evde uygulamak için hazır mısınız! 🙂

Her gün pastanelerin vitrinlerinde rengârenk görünümleriyle rafları süsleyen, canlı renkleriyle bir tatlıdan daha fazlasını anımsatan bu yiyecekleri evde yapabilmeniz için müthiş bir tarifle karşınızdayız.

Son yıllarda ülkemizde tüketiminin oldukça arttığı makaronlar, hâlâ mutfaklarımıza girebilmiş durumda değil.

Bizde duruma müdahale edip “canım makaron çekiyor” diyenlerin sesine merhem olduk ve tarifini sizler için hazırladık.

Klasik tatlılardan sıkılıp değişik bir şeyler yapmak istiyorum ama bu tatlıların tariflerini bilmiyorum diyorsanız, doğru adrestesiniz.

Hem misafirlerinize, hem sevdiklerinize rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı yaptıktan sonra “Siz nerenin düşesi veya düküsünüz?” gibi sorulara da hazırlıklı olun. 🙂

Adeta bir Fransız masalından fırlamış gibi görünen bu tatlıların birçok çeşidi bulunuyor.

“Makaron hangi ülkenin meşhur tatlısıdır?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz.

Gelin, bu muhteşem tatlının tarifine geçmeden önce, İtalya’dan Fransa’ya, oradan da ülkemize uzanan yolculuğuna bir göz atalım.

Makaronların hikâyesi aslında İtalya’da çok eski tarihlerde başlıyor.

Adını İtalyanca “maccherone” ya da “macaroni”  sözcüklerinden alan makaron, ”ince hamur” anlamına geliyor.

Hakkında birçok efsane barındıran bu tatlı, nasıl oldu da İtalya’dan Fransız topraklarına geldi?

İtalya’nın köklü ailelerinden Medici’lerin kızı Catherine, (Fransa Kraliçesi) 1533 yılında II. Henry ile evlenince, Fransa’ya gelirken saraya kendi İtalyan aşçısını da getirir.

shutterstock_1319347007

İtalyan aşçının yaptığı makaronları, Fransız halkı benimseyince asıl hikâye burada başlar ve bu efsane lezzet günümüze kadar ulaşır.

O zaman hem hikâyesiyle hem tatlarıyla efsaneleşen bu tatlıyı 7 adımda kolayca yapabileceğiniz tarifimize geçelim.

Malzemeler:

75 gram yumurta beyazı

30 gram toz şeker

75 gram toz badem

10 gram kakao

150 gram pudra şekeri

1 çay kaşığı tuz

Ganaj Kreması için:

100 gram sütlü çikolata

100 gram krema

Yapılışı:

1. Makaronun Püf Noktası: Ganaj Krema

Efsaneleşen bu tatlının yapımına ganaj kremasından başlayın.

İlk olarak kremanızı tencereye koyun ve kaynama derecesine gelince içine çikolataları ilave edin.

Çikolatalar eriyip pürüzsüz hâle gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Bu işlemi yaptıktan sonra kremanızı dolaba koyun, hazırladığınız karışım çokokrem hâlini alacaktır.

2. Bayat Yumurta Akını Hazırlamayı İhmal Etmeyin

Makaron tarifinde en can alıcı nokta yumurta aklarının bayat olmasıdır.

Yani “hadi dur canım bir makaron çekti, hemen yapayım” demek maalesef mümkün değil. 🙂

2 gün öncesinden hazırladığınız yumurta aklarını bir kaba koyarak içine bir tutam tuz ekleyip mikserle karıştırın.

3. Renkli Makaronlara Kim Hayır Diyebilir Ki ?

Karışımınız köpüklenmeye başlayınca, üzerine şekeri ilâve edin.

Bu şekilde beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.

Bu kısımda dilerseniz gıda boyası ile makaronlarınıza renk verebilirsiniz.

4. Sana Badem Çok Yakışıyor Makaron !

Dördüncü adım olarak badem, pudra şekerini ve kakaoyu robottan geçirin.

Elde ettiğiniz karışımı da yumurta karışımına ekleyin. Alttan başlayarak üste doğru yavaş yavaş karıştırın.

5. Hayranlık Bırakacak Makaronlar Doğru Tepsiye!

Sıkma poşetine doldurduğunuz makaronları, yağlı kâğıt serili fırın tepsisine sıkın.

Sıkma işlemini 3 cm büyüklüklerle yapmanız yeterli olacaktır.

6. Makaron Aşktır, Gerisi Yalandır

Sıkma işleminiz bittiyse, sıra geldi bu enfes tatlılıları fırına atmaya.

Önceden ısıttığınız 160 derece fırına makaronlarınızı koyun ve 15 dakika bekletin.

shutterstock_309015125

7. Kalbe Giden Yol Mideden Geçer

10 – 15 dakika pişirdikten sonra soğuması için bekleyin. Dolapta beklettiğiniz ganaj kremanızı aralarına sürerek üstlerini kapatın.

1 gün bekletip servis edeceğiniz makaronlarınızın daha lezzetli bir hâle geleceğini unutmayın.

Bizdeki acıbadem kurabiyesi ile yarışacak kadar tatları enfes olan bu tatlıları, evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yapacağınız karışımdan 12-13 adet çıkacak olan makaronlarınızın yanına filtre kahve demleyip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Unutmayın, kalbe giden yol mideden geçiyorsa, bu yolda alınan her kalori mubahtır. 🙂

BONUS: Makaronun yanında İtalya’nın enfes tatlarından bir tatlı daha hazırlamak istiyorum diyenlere önereceğimiz “7 Adımda En Pratik Tiramisü Tarifi” ne de göz atabilirsiniz.  🙂

shutterstock_378246172

Yorum yapmak ister misin? :)

%d blogcu bunu beğendi: